1.7.2023 Memoriál Slávy Novotného

01.07.2023 18:52

Opět společně v akci

                            Uběhl skoro rok od chvíle, kdy jsme naposledy vytáhli naše milované dresy s logem sponzora Farma Berger, a v mobilu zapípala SMS zpráva s pozvánkou na Memoriál Slávy Novotného ve Šluknově. Reakce na ní byly různorodé, R.Stehlík chtěl okamžitě potvdit naší účast. Lukes a Bayty se obávali, že nedáme dohromady tým, protože Venca Strádal a naše loňská posila Adam Pour se v termínu turnaje již viděli na dovolené u moře. Na odeslané pozvánky hráčům naší U19 přišli pouze tři omluvenky a to od Máry Nováka, Toma Lercheho a Dana Bartošky z důvodu časové zaneprázdněnosti. To znamenalo, že máme k dispozici sedmičku hráčů ve složení: P.Traista, V.Kubík, J.Baytalon, V.Budka, L.Stehlík, J.Vacata a R.Stehlík. A tak jsme potvrdili naší účast a doufali v lepší umístění než v loňském ročníku.

                            Do Šluknova jsme nakonec dorazily v osmi, neboť Danovi se o den posunul odjezd na soustředění. Zní to jako trapné klišé, ale i letos jsme (R.Stehlík) totálně spackali losování do skupin a naše číslo A1 jakoby kvalitativně znamenalo reprezentační Ligu národů. V ostatních třech skupinách se vždy našli minimálně 1 až 2 týmy pupkáčů, veteránů nebo neumětelů. Zato naši soupeři ve skupině měli průměrný věk 24 let a váhu 73 kg. Přesto jsme se srdnatě vrhrli do prvního zápasu s tyýmem Rošťáků ( A-tým Šluknova) a po parádním presinku jsme ve 2. minutě vedli již dva 2:0, ale nakonec jsme padli 3:5. Další utkání jsme podcenili a proti týmu mladých hráčů SK Šluknov a FK Mikulášovice jsme po nekoncetrovaném výkonu prohráli 0:4. Zajímavá výzva nás čekala proti týmu Nagana (hráči Č.Lípy slavící letos postup do 3. ligy) a po našem nejlepším výkonu na turnaji jsme se i přes výsledek 1:5 neměli za co stydět. Do posledního zápasu proti Krásné Lípě šly oba týmy v naprosto odlišném nastavení, my jsme věděli, že i přes výhru v turnaji končíme, zatímco soupeřovi výhra otevírala postup z 2. místa ze skupiny, což nakonec znamenalo debakl 1:6 po naprosto bezkrevném výkonu.

                            Po posledním místě ve skupině s nulovým bodovým ziskem při skore 5:20 by se mohlo zdát, že jsme se domů vraceli s negativní náladou, ale opak byl pravdou. Byli jsme jsme rádi, že jsme si společně po delší době zahráli a v naší hře se občas objevovaly návyky, které jsme získali v tréninkových jednotkách absolovaných během naše dlouholetého působení ve vaňovských barvách.

 

Konečné pořadí turnaje: 1. Nagano (naše skupina)

                                       2. Hapťáci (druhý tým SK Šluknov)

                                       3. Rošťáci (naše skupina)

 

odkaz na fotogalerii: fotbalvanov.rajce.idnes.cz/Memorial_Slavy_Novotneho_2023/